5 oktober 2008
17:00

Alvesta SK

Referat: Eksjö HC - Alvesta SK

Eksjö spelade idag sin sista träningsmatch innan serien drar igång nästa helg. Det bjöds på bra offensiv hockey när Alvesta till slut kunde vinna med 6-5 efter att man avgjort med bara halvminuten kvar.

Jämn förstaperiod

Båda lagen bytte chanser med varandra i den inledande peridoden och efter fem minuter kan bortalaget ta ledningen efter en tilltrasslad situation runt Niklas Viberg i hemmakassen. Spelet böljade fram och tillbaka och efter 14 minuter var det dags för Eksjö att jubla. Niklas Ohlsson, inlånad från A-laget, kunde slå in 1-1 efter en retur av målvakten. Perioden slutar 1-1 och 8-8 i skott.

Katastrofalt försvar av Eksjö

Andra perioden blir inte som Eksjö tänkt sig vare sig försvars eller anfallsmässigt. Visserligen ger Christoffer Hurtig laget ledningen efter ännu en gång mycket stök framför mål. Men bara två minuter senare styr en Alvesta spelare in 2-2. Efter 13.56 kommer 2-3, två minuter senare också 2-4 i Power Play, och mittenakten avslutas med ännu ett bortamål till 2-5 efter 16.58. 12-15 i skott till Alvesta.

Suverän vändning

Vi fick se ett taggat Eksjö i sistaperioden som forcerade för att komma ikapp Alvestas ledning. Efter fem minuter gör Anton Augustsson kanske årets snyggaste Eksjömål den här säsongen. Efter en läcker mottagning mellan benen på pass av Viktor Dahlsten, fintar han av motståndaren och lägger in pucken med en backhand och det var reducerat. Snyggt jobbat! Eksjö får chansen i Power Play då Theo Ohlsson för in pucken i zon, droppar till Raaby samtidigt som Ohlsson kör över sin motståndare. Martin Raaby skjuter i sargen och pucken studsar rakt ut till Robin Magnusson som gör 4-5. Sedan får Eksjö ett mål bortdömt för spelare i målgården. Men det dröjer inte länge innan det rasslar till i bortanätet återigen. Niklas Ohlsson gör sitt andra mål för kvällen efter 15.33 och Eksjö gick för ledningen. Men när klockuret står på 19.34 så ligger pucken i hemmakassen igen. Stor besvikelse hos hemmalaget.

Summering

Detta var allså sista genrepet inför serien som startar nästa helg borta mot Vita Hästen. Det är andra perioden som förstör för Eksjö idag och man var enligt både spelare och publik det bättre laget i matchen och borde vunnit. Men en stor eloge till att laget hämtar upp tre mål i den sista perioden då det såg mycket mörkt ut. Sen är det tillfälligheter som gör att dom trycker in sista målet. Nu taggar vi spelare till den kommande helgen.